Informatie voor deelnemers
Bedankt voor uw interesse in ons onderzoek! Wij kunnen ons voorstellen dat het ontzettend moeilijk is om te stoppen met roken, en wij willen u hier graag bij helpen. Mogelijk kan ons onderzoek u helpen om te stoppen met roken, wat positieve effecten op uw gezondheid kan hebben. Op deze pagina vindt u meer informatie over deelname aan de studie. Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Kijk hiervoor op de pagina contact.
Wilt u de informatie over de behandeling nog eens doorlezen? Kijk hiervoor op de pagina stoppen-met-roken behandeling.
Voordelen en nadelen
Meedoen aan het onderzoek kan voordelen en nadelen hebben. De voordelen en nadelen hangen af van de groep waarin u wordt ingedeeld.
Dit zijn de voordelen en nadelen als u in de behandelgroep zit:
Voordelen
- De deelname aan de behandeling, die speciaal ontwikkeld is voor mensen met psychische klachten, kan u helpen om te stoppen met roken. Door te stoppen met roken kunt u mogelijk uw lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren.
Nadelen
- Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn en kan daarom een grote mentale uitdaging vormen
- Nicotinepleisters, kauwgom en medicatie om te stoppen met roken kunnen enige bijwerkingen geven
- Mogelijk vindt u het bloedprikken onprettig
- De vragen die in de vragenlijsten staan kunnen confronterend zijn
Dit zijn de voordelen en nadelen als u in de controlegroep zit:
Voordelen
- Door deelname aan het onderzoek draagt u bij aan meer kennis over de effecten van stoppen-met-roken programma’s voor mensen die zorg krijgen van een FACT-team.
- Als blijkt dat de behandeling werkt, krijgt u het stoppen-met-roken programma aangeboden. Dit kan positieve effecten op uw lichamelijke en psychische gezondheid hebben.
Nadelen
- Mogelijk vindt u het bloedprikken onprettig
- De vragen die in de vragenlijsten staan kunnen confronterend zijn
Vergoeding
U ontvangt een vergoeding van €30,00 voor deelname aan de gehele studie.
Ik wil meedoen aan de studie
Als u wilt meedoen aan de studie kunt u dit doorgeven aan uw hulpverlener. Uw hulpverlener zorgt ervoor dat het onderzoeksteam weet dat u wilt meedoen. Daarna neemt iemand van het onderzoeksteam contact met u op.